Home

Welkom op deze prekensite!

Op deze site kunt u door mij gehouden preken lezen en downloaden. Er kan gezocht worden op bijbelboek, datum, serie, onderwerp of catechismuszondag. Bij een deel van de preken kunt u ook de Powerpointpresentatie bekijken of ander ondersteunend materiaal zoals verwerkingsvragen. Ik hoop dat het lezen van deze preken u eenzelfde vreugde in God geeft als het maken mij gaf.

 

Over mijzelf

Mijn naam is Rutger Heij. Na predikant te zijn geweest van de gemeenten Driebergen-Rijsenburg (2001) en Zeewolde (2007) ben ik sinds november 2015 verbonden aan de Nederlandse Gereformeerde Kandelaarkerk in Heemse. Mijn opleiding ontving ik aan de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg). Ik ben getrouwd en mijn vrouw Ieke en ik ontvingen 6 kinderen. In 2010 verscheen van mijn hand een bijbelstudie over Filippenzen (uitverkocht, wel als ebook bij mij verkrijgbaar). In 2012 kwam de gemeenteschets Seksualiteit in liefde en trouw digitaal beschikbaar. Eind 2016 kwam mijn boekje Jezus hogepriester uit en in 2021 Gods liefde voor jou. De prekenserie over Openbaring is als geheel beschikbaar voor de ereader.

 

Een preek lezen

De preken op deze site kunnen vrij gebruikt worden om te lezen in een eredienst. Gemeentegebonden elementen kunt u weglaten of wijzigen naar uw eigen situatie. Wilt u mij per e-mail (zie Contact) laten weten waar en wanneer een preek gelezen wordt? U kunt zelf een liturgie samenstellen of de oorspronkelijke liturgie bij mij opvragen.

 

Kantoor Scholtensdijk 10, 7771 CV Hardenberg, 0523-234673